Една година с Polo от Volkswagen

По-голямо от всякога.

Шестото поколение Polo e с изумително по-просторно вътрешно пространство. Polo е пораснало, надхвърляйки размерите на своя предшественик във всички посоки - с 81 мм на дължина, 60 мм на ширина, с 53 мм и по-дълго междуосие. Tова довежда до много по-обширно вътрешно пространство и значително увеличаване на багажния обем, при който ръстът е с цели 25% - от 280 на 351 литра.

Отвсякъде защитено. Отвсякъде красиво.

Новото Polo се напасва към вас и вашия начин на живот. С още повече асистиращи системи за безопасност в сравнение със своя предшественик, този автомобил държи под око всичко, което се случва около вас. Но истинският магнит за погледите си остава самият той. Това се случва благодарение на напълно новия дизайн със стремителна странична линия, динамични извивки и изцяло променени светлини. Впечатляващ от всяка перспектива.

Оборудване & дизайн.

Новото Polo: надеждно, сигурно и динамично. С ясен език на формите и елегантни линии, този автомобил представя идеалната симбиоза между форма и функция. Той впечатлява с множество комфортни, сигурни и модерни решения. Накратко: Polo е автомобил, който превръща шофирането в истинско удоволствие.

Демонстрирайте самоувереност.

Новият дизайн на Polo още при базовото изпълнение на модела създава нови мащаби в класа си. Торнадо-линията привлича вниманието още от пръв поглед: характерната дизайнерска линия се простира от предната част на профила на автомобила, преминавайки през четирите врати (които вече са част от серийното оборудване) и достига до елегантната задна част на новото Polo. Тази линия създава характерен силует, който излъчва неподправено усещане за динамика. Принос за спортния хъс, наред с новите предни и задни светлини, имат също и елементи като LED-дневните светлини и 14-цоловите стоманени джанти с декоративни тасове.
В ниво на оборудване "Comfortline" Polo със своите 15-цолови стоманени джанти и декоративни апликации Limestone Grey Metallic в областта на таблото и вътрешните кори на вратите предлага още по-добър комфорт.
Ако пък сте почитатели на спортната визия на автомобила, то с ниво на оборудване "Highline" Polo напълно ще удовлетвори желанията ви. Интегрираната в предната броня хромирана лайстна и задните светлини в тъмночервен цвят подчертават спортно-елегантната визия и по перфектен начин допълват дизайна на автомобила. 15-цоловите алуминиеви джанти са впечатляващ завършек на визията.

Инфотейнмънт.

Без значение дали по време на шофиране трябва да се обадите по телефона, имате нужда от информация за трафика, налага се да въведете крайна цел на пътуването си в навигацията или просто искате да послушате музика – вашето Polo ви предлага богати възможности да използвате модерните технологии по удобен и максимално опростен начин.

Стига да искате, с него може да слушате и само радио.

Радио „Composition Colour“.

Радиото "Composition Colour" с цветен стъклен дисплей с диагонал 16,5 см (6,5 инча) се управлява точно толкова лесно, колкото и вашия смартфон - с върха на пръстите. Но то може много повече и разполага с четец за SD-карти, може да възпроизвежда MP3 и WMA файлове. "Composition Colour" разполага и с четири високоефективни високоговорителя - всичко това е серийно при новото Polo.

Всички инфотейнмънт системи в новото Polo са тясно свързани с водача и информацията от тях се представя по интелигентен начин на приборното табло. Вентилационните клапи  сега се намират под високо разположения дисплей. Това решение носи със себе си значително по-добра ергономия.

Асистиращи системи

Защитавате пешеходците

Система за разпознаване на пешеходци

Неочаквано на пътното платно се появява пешеходец - опасна ситуация, в която водачът трябва да реагира максимално бързо. Серийната система за разпознаване на пешеходци ви подпомага ¹ в такива ситуации. Системата разпознава със светкавична бързина опасните  положения. Вие получавате своевременно предупреждение с акустични и оптични сигнали. Ако и тогава не задействате спирачките, автоматично се предизвиква спирачен импулс, който да привлече вниманието ви. Едновременно с  това спирачната система се подготвя за аварийно спиране с възможно най-голямо спирачно усилие. Ако и дотогава все още не сте задействали спирачките, системата предизвиква автоматично аварийно спиране до състояние на пълен покой. Така в идеални условия инцидентът може да бъде предотвратен напълно или поне да се намалят последствията от него.

Системата  за разпознаване на пешеходци е разширение на серийната система за наблюдение на зоната  пред автомобила "Front Assist" с възможност за аварийно спиране.

¹ в рамките на възможностите на системата

Комфорт

Виждате точно тази информация, която искате да виждате.

Active Info Display

С новия опционален Active Info Display може да се наслаждавате на предимствата на един иновативен комбиниран прибор в лицето на 26-сантиметров (10,25 инча) TFT-екран. 

Наред с по-голямата гъстота на пикселите, по-интензивните цветове, по-голямата яркост и по-добрия контраст, той предлага избор между различни режими на изглед. Така по ваше желание може да избирате каква допълнителна информация да ви бъде показвана на комбинирания прибор редом с класическите уреди като оборотомер, скоростомер и километраж.

Това какво точно желаете да виждате, може да бъде избрано съвсем лесно от мултифункционалния волан или инфотейнмънт системата: така при нужда може да извикате например детайлни данни за шофирането, да виждате навигационната карта на целия дисплей, или пък да получите графични изображения от асистиращите системи. Също така е възможно вместо стандартните изображения да виждате повече данни за песента, която в момента се възпроизвежда от MP3-плейъра, или пък да получите повече информация за контакта от телефонния си указател, на когото се обаждате. Или пък да изберете собствена комбинация, като например изображения от навигацията и мултимедийната система.

Чрез инфотейнмънт системата можете да конфигурирате до три различни изгледа, да ги запаметите и да ги извиквате бързо и лесно от мултифункционалния бутон. Наред с това, разбира се, разполагате и с класически режим. При него основен акцент се поставя върху оборотомера и скоростомера.

Технологии

Модерната технология на двигателите във вашето Polo съчетава икономичност с добра тяга и мощност. Идеалната комбинация, когато сте често на път, а едновременно с това търсите максимална икономичност.

Индивидуализиране

Новото Polo дава пребогата палитра от възможности за индивидуализиране на дизайна с помощта на различни пакети. Конфигурирайте своето Polo изцяло според желанията си. С избор на малки детайли можете да създадете един свой уникално стилен спътник.