За Кампанията

Как ще изберем новия "Най-добър млад шофьор на България"?

Във второто издание на „Най-добър млад шофьор на България“ могат да участват всички шофьори до 26-годишна възраст. Те ще трябва да демонстрират познания на правилата за движение по пътищата, познаване на автомобилите и автомобилните технологии и най-вече знания и умения за безопасно шофиране, както и реакции в случай на автомобилна катастрофа и неочаквана авария на пътя. Кампанията се проведе  за първи път в България през 2018г. с над 3500 участници. През последните години редица европейски страни като Словения, Чехия и Полша провеждат инициативата на регионално ниво.

Мога ли да участвам в кампанията?

Имаш право да участваш, ако си :

  • Шофьор с до 5-годишен стаж зад волана;
  • На възраст до 26 години;
  • Нямаш влезли  в сила наказателни постановления или издадени фишове.

Какви са етапите на кампанията?

Кампанията стартира с първия етап (теоретичен) - онлайн тест с въпроси в областта на правилата за движение по пътищата, безопасността на движението, експлоатацията на автомобила и поведението зад волана. Тестът е активен за всички желаещи от 20 февруари до 19 април 2019 г. На всеки въпрос участникът трябва да избере един или няколко правилни отговора от предложените според пояснението в самия въпрос. За попълването на теста всеки участник разполага с определено време.

Най-добрите ще изберем на база брой верни отговори и бързина на решаване. Така че те съветваме да си преговориш още веднъж правилника, а след това да седнеш в спокойна среда и да решиш теста. И внимавай - всеки има право да реши теста само веднъж!

Най-добрите 30 участници ще се класират във втория етап (практически) според броя на правилните отговори и времето, за което са решили теста. Участниците ще бъдат поканени за финала на центъра на гр. София на 18 май 2019г. Там те ще преминат през няколко различни изпитания, за да покажат уменията си за шофиране, своята прецизност, автомобилни познания, но също така и как реагират в случай на авария и как трябва най-правилно да окажат първа помощ на пострадал.

Участието във всяка една от задачите по време на втория етап на кампанията ще носи точки на финалистите. След като приключи практическата част, точките ще бъдат сумирани и така ще бъде определен новият „Най-добрият млад шофьор на България“.

Колко време ще отнеме участието ми в кампанията?

Първият етап на кампанията с решаването на онлайн теста, ще се проведе от 20 февруари до 19 април 2019г. в този уебсайт. Практическата част от кампанията на центъра на гр. София ще се състои на 18 май 2019г. По регламент времетраенето на практическата част ще продължи 3 часа.

Как мога да стана "Най-добър млад шофьор на България"?

Необходими са увереност, познания и малко късмет. Първо, трябва да кандидатстваш в кампанията и да отговориш правилно на възможно най-много въпроси в онлайн теста. Ако се класираш сред първите 30 по най-добър резултат и време, ще продължиш в практическата част в конкуренция с останалите финалисти. Те също ще се борят да грабнат голямата награда. А тя е стимул за всеки млад шофьор.

“Най-добър млад шофьор на България” е кампания за пътна безопасност, с която искаме да ти напомним, че най-важното умение зад волана е да преценяваш правилно ситуацията, да действаш умно и предпазливо.

Не е необходимо да си автомобилен състезател. Състезанието не е свързано с адреналин и високи скорости. Достатъчно е да обичаш да шофираш и да искаш да докажеш, че си Най-добрият млад шофьор в България.

Какво мога да спечеля, ако участвам в „Най-добър млад шофьор на България“?

Определението "Най-добър млад шофьор на България" е само по себе си постижение, което буди уважение и възхищение. Кампанията ще превърне финалистите в „Посланици за пътна безопасност“ на Съюза на българските автомобилисти, като така лично те ще спомогнат за повишаване на информираността сред младите хора относно рисковете при неправилно поведение на пътя.

Но голямата награда за Вашите усилия е нещо безкрайно практично за всеки млад шофьор. Една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил Volkswagen Polo. Надежден, комфортен и спортен Polo ще Ви изуми с оборудване и дизайн, иновативни асистиращи системи за безопасност, просторност и компактност. Да, само един ще получи Volkswagen Polo безплатно за една година, но никой няма да си тръгне  с празни ръце. За смелите млади шофьори, достигнали до финала, ще има още много, наистина много вълнуващи награди. Виж всички награди тук.