Съюз на българските автомобилисти – СБА

ЗА НАС

Съюзът на българските автомобилисти е неправителствена организация, основана през далечната 1957 година, като сдружение на българските шофьори, работещо в техен интерес. От създаването си сме член на Международната автомобилна федерация – FIA, а от 1992 година сме член на ARC Europe. Членството в тези организации ни позволява да помагаме на българските шофьори в цяла Европа и да си съдействаме с над 240 автомобилни клубове в цял свят.

МИСИЯ

Нашата основна мисия е да помагаме и съдействаме на българските шофьори във всяко възможно направление. Започваме с обучението им и получаването на шофьорска книжка, преминаваме през задължителните годишни технически прегледи и достигаме до ежедневните ситуации като нужда от пътна помощ, консултация при инциденти и дори съдействие при избор на най-добър маршрут за пътуване.

ЦЕЛ

СБА ежегодно провежда множество инициативи, обединени под една обща цел – намаляване на жертвите и инцидентите на пътя.

ЗАЩО СЪЗДАДОХМЕ ТАЗИ КАМПАНИЯ

В България към момента има близо 220 000 шофьори между 18 и 26 години. За съжаление статистиката показва, че всяко трето ПТП е причинено или в него участва шофьор именно в тази възрастова група. Затова ние решихме, че е време да покажем и насърчим онези млади шофьори, които познават и спазват правилата за движение по пътищата. Вярваме, че това са хората, които могат да дадат пример на останалите и заслужават да бъдат поощрени.